Filmen jeg har sett flest ganger

Shaun of the Dead

Shaun of the Dead er den filmen jeg har sett flest ganger. Med god margin. (Nummer to er Edge of Tomorrow

Ikke fordi det er den beste filmen jeg vet om.

Den er passelig morsom, passelig spennende og historien går passelig fort fremover. Den krever akkurat passe nok av meg, både kognitivt og emosjonelt, og det er nok detaljer og interne referanser til at jeg stadig oppdager nye ting.

Den har blitt litt som en favorittsang. Favorittsanger kan du sette på igjen og igjen, uten å bli lei. Kanskje fordi den skaper noen følelser, trigger noen minner, er trygg og velkjent eller at den setter deg i et fint, behagelig modus.

Mer

Shaun of the Dead er del av Three Flavours Cornetto som er tre filmer fra regissøren Edgar Wright (en av mine favorittregissører). De to andre filmene er Hot Fuzz og The World's End. Hot Fuzz er nesten som en favorittsang, men The World's End er mer som den sangen på albumet du godt kan høre fordi det er den neste sangen.